Ampumahiihtäjä Jevgeni Ustjugov: elämäkerta ja saavutukset

Jevgeni Ustjugov on nykyään yksi nuorimmista ja lupaavimmista urheilijoista. Hän ei pysähdy hetkeksikään ja jatkaa uusien korkeuksien saavuttamista urheilijauransa aikana. Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa tuntevat hänet ja rakastavat häntä. Hän on aloittelevien ampumahiihtoilijoiden idoli!

Jevgeni Ustjugov

Jevgeni Ustjugov: elämäkerta, lapsuus

Tuleva ampumahiihtäjä syntyi vuonna 1985, 4. kesäkuuta, upeassa Krasnojarskin kaupungissa. On turvallista sanoa, että Zhenya sai urheilukykynsä jo ennen syntymäänsä. Loppujen lopuksi hänen vanhempansa olivat varsin kuuluisia urheilijoita tuolloin. Ja siksi, kun kaksi poikaa syntyi Ustyugovin perheeseen, vanhemmat alkoivat välittömästi osallistua fyysiseen kehitykseensä. Kolmen vuoden iästä lähtien Ustyugov ja hänen veljensä harjoittelivat päivittäin heidän kanssaan. Vanhetessaan poika alkoi osallistua aktiivisesti vuorikiipeilyyn.

Eugenen kouluvuodet olivat varsin hauskoja ja vaihtelevia. Hän oli erittäin aktiivinen lapsi. Yksikään urheilutapahtuma ei toteutunut ilman hänen osallistumistaan. Yhdessä kilpailussa vuonna 1997 hänet näki ampumahiihtovalmentaja, Viktor Ermakovin vaimo. Nähdessään pojassa hyvät kyvyt, hän kutsui hänet kokeilemaan käsiään tässä talviurheilussa.

Jevgeni Ustjugov ampumahiihtäjä

Eteenpäin

Mitä Jevgeni Ustjugov tekee valmistumisen jälkeen? Näytti jo selvältä, että hän tulee liikuntatieteelliseen tiedekuntaan. Mutta kohtalon tahdosta nuori mies ei tee tätä. Ja hänestä tulee opiskelija Divnogorskin olympiareservikoulussa. Useiden vuosien opiskelun jälkeen Zhenya päättää jatkaa opintojaan metsätekniikan tiedekunnassa, josta hän valmistui arvosanoin vuonna 2010.

Aloita urheilutoiminta

Milloin ampumahiihto tuli tulevan urheilijan elämään? Ustyugov Eugene osallistui harjoittelunsa aikana kilpailuun, joka vuonna 2005 järjestettiin Suomessa. Osallistumalla yksittäisiin kilpailuihin nuori mies onnistui ottamaan 12. sijan, takaa-ajoissa - 36. sijan ja sprintin aikana - 42. sijan. Vuotta myöhemmin, parantanut urheilutaitojaan, Zhenya menee maailmanmestaruuskilpailuihin, jotka tällä kertaa pidettiin New Yorkissa. Kaikkien yllätykseksi hän onnistui ottamaan palkintokorokkeen takaa-ajossa. Zhenya oli toinen viestissä ja neljäs sprintissä. Juuri tästä vuodesta tulevan mestarin ura alkaa nousta ja kehittyä nopeasti.

ampumahiihto ustyugov evgeny

Urheiluuran tähtivaiheet

Jevgeni Ustjugov - ampumahiihtäjä,saavuttanut korkeita tuloksia. Seuraava urheilijan tärkeä kilpailu on 2006-2007 Euroopan Cup. Sprintin aikana Ustjugov on 12. sija, kun hän on vain 3 minuuttia voittajaa jäljessä. Takaa-ajokilpailussa Zhenya oli jo toinen. Tässä häneltä puuttui 25 sekuntia maaliin huolimatta siitä, että vain yksi poikkeama maaliin erotti hänet voitosta.

Kun cupin toinen vaihe alkoi, nuoren miehen täytyi tehdä kovasti töitä. Hänen ponnistelunsa kruunasi 25. sija sprinttikilpailussa. Hän oli puolitoista minuuttia voittajaa jäljessä ja teki vain 3 ohitusta. Seuraavassa sprintissä Ustjugov sijoittuu 50. sijalle ja jää pääkilpailijastaan lähes 3 minuuttia. Nämä epäonnistumiset eivät rikkoneet nuorta ampumahiihtäjää. Päinvastoin, se toimi kannustimena hedelmällisempään työhön.

Jevgeni Ustyugovin elämäkerta

Matkaile maailmaa

Osallistuessaan moniin turnauksiin ja mestaruuskilpailuihin Evgeny joutui viettämään melko paljon aikaa poissa kotoa. Hänen suhteensa läheisiin eivät kuitenkaan heikentyneet. Ustyugov tunsi aina vanhempiensa ja ystäviensä tuen. Vierailtuaan monissa maan kolkassa, Zhenya oppi paljon uutta, mikä antoi hänelle entistä enemmän voimaa taistella.

Maailmanmestaruuskilpailut, jotka pidettiin Bulgariassa vuonna 2007, ilahduttivat kaikkia Jevgenyn faneja. Täällä hän sijoittui 20. sijalle, ja hänellä oli vain yksi ohitus, ja etäisyys vastustajaan oli 2 minuuttia 40 sekuntia. Kun viesti tapahtui, ampumahiihtäjä onnistui yhdessä joukkueen kanssa ottamaan 5. sijan, mikä lisäsi merkittävästi aloittelijan innostustaurheilija.

Talvella 2007 Ustjugov saapuu kotiin osallistuakseen kilpailuun, jota kutsuttiin "Izhevsk Rifleksi". Tällä kertaa hän onnistui ottamaan voiton toiseksi. Ero pääkilpailijaan oli 39 sekuntia.

Sen jälkeen Zhenya lähtee MM-kisoihin Norjaan. Urheilija ei voi voittaa mestaruuksia, mutta hän ilmoittaa kuitenkin olevansa melko vahva vastustaja, jota ei pidä aliarvioida.

Jo vuonna 2008 Ustjugov kuntoutui Venäjän mestaruuskilpailuissa, hän voitti ansaitusti hopeamitalin. Sen jälkeen hän onnistuu ottamaan ensimmäisen sijan Euroopan Cupissa. Sitten hän voitti kilpailun tekemättä yhtään virhettä. Voitto oli tällä kertaa loistava!

Vuotta myöhemmin urheilija lähtee Oberhofin MM-kisoihin. Takaa-ajokilpailussa hän onnistuu nousemaan seitsemänneksi ja sprintissä 8. sijalle.

Jevgeni Ustjugov on kansallinen suosikki

XXI olympialaisista tuli Jevgenin debyytti. Vain siellä hän pystyi julistamaan itsensä vahvaksi osallistujaksi. Vaikka häntä vastustivat melko vakavat vastustajat, hän sijoittui sprintin aikana 15. sijalle, takaa-ajossa Zhenya sijoittui kokonaislistalla viidenneksi.

Olympiakultaa koristi urheilijan rintakehää 21. helmikuuta yhteislähdössä. Ponnistelunsa ja työnsä ansiosta ampumahiihtäjä ohittaa kaikki kilpailijansa ja saavuttaa voittoisan maaliin lyhyessä ajassa. Pelien päätteeksi Jevgenylle myönnettiin Ystävyyden ritari.

Keväällä 2011 Ustjugov otti yhdessä S. Sleptsovan kanssa kunniapalkinnonensimmäinen sija World Team Challenge -kilpailussa.

Jevgeny jatkaa aktiivista harjoittelua ja osallistuu moniin kilpailuihin tähän päivään asti. Viimeksi hänelle myönnettiin urheilun kunniamestarin arvo.

mitä evgeny ustyugov tekee

Ustjugovin henkilökohtainen elämä

Kiireisestä työaikataulusta huolimatta Jevgeny onnistui luomaan vahvan perheen. Hän tapaa tulevan vaimonsa säännöllisissä kilpailuissa. Urheilija Alexandra Bondarevasta tulee Ustyugovin valittu. Muutama vuosi tapaamisen jälkeen nuoret pelaavat häitä. Ja jo vuonna 2010 Jevgenyn tytär Veronica syntyy. Ampumahiihtäjän vaimo päättää lopettaa urheiluuransa ja omistautua perheaskareille. Kun vauva oli 3-vuotias, isä oli jo laittanut hänet suksille. Talvella 2014 syntyi toinen tytär Evgenia. Hän yrittää viettää paljon aikaa perheensä kanssa, ja hän tekee sen erittäin hyvin!