Lewis Hamilton: maailmanmestariura

Sisällysluettelo:

Lewis Hamilton on kuuluisa brittiläinen Formula 1 -kilpa-auton kuljettaja. Nyt hän pelaa Mercedes-joukkueessa, jonka kanssa lentäjä allekirjoitti sopimuksen vuonna 2013. Lewis ei ole naimisissa. Lehdistössä esiintyi usein huhuja Lewis Hamiltonin ja Rihannan romanttisesta suhteesta, mutta kilpailija itse totesi toistuvasti tunteneensa kuuluisan laulajan pitkään ja he olivat vain ystäviä.

Uran alku

Lewis syntyi vuonna 1985. 11-vuotiaana hän aloitti kartingin, kuten useimmat Formula 1 -kuljettajat. Vuonna 2001 hän osallistui Formula Renault -talvisarjaan. Hamilton ajoi neljä osakilpailua ja sijoittui kokonaiskilpailussa viidenneksi voittamatta yhtään mitalia.

Lewis Hamilton ja Rihanna

Debyytti ja mestaruus

Vuonna 2007 ensimmäisessä kilpailussaan Hamilton voitti pronssia. Kaikki olivat järkyttyneitä brittiläisen debyyttiin. Mutta se oli vasta alkua. Malesian GP:ssä Lewis Hamilton tuli toiseksi, sitten hän voitti hopeaa Bahrainissa, Espanjassa ja Monacossa. Formula 1:n kuudes ja seitsemäs vaihe muuttuivat lentäjälle "kultaiseksi". Ensimmäistä kertaa Lewis astui korkeimmalle portaalle Kanadassa ja toisen kerran - Yhdysvalloissa. Lisäksi Hamilton voitti pronssia Ranskassa ja Isossa-Britanniassa. Sen jälkeen tapahtui epäonnistuminen -9. sija Euroopan GP:ssä. Epäonnistumisen jälkeen Lewis Hamilton pystyi heti voittamaan - Unkarin Grand Prix toi lentäjälle uransa kolmannen kullan.

Sitten britti ei kolmen vaiheen aikana voinut voittaa edes kerran, vain kerran sijoittuen toiseksi. Japanissa Lewis Hamilton onnistui voittamaan jälleen. Kauden 16. Grand Prix, joka pelattiin Kiinassa, oli urheilijalle katastrofi. Pilotti ei päässyt maaliin ja teki itselleen paljon vaikeampaa taistella mestaruudesta. Kauden viimeisessä kilpailussa yhdessä mutkista Hamiltonin auto pysähtyi. Hän sijoittui lopulta seitsemänneksi, mikä esti häntä tulemasta F1-mestariksi debyyttikaudellaan.

Lewis Hamilton

Mutta britin ei tarvinnut kauaa odottaa titteliä. Heti seuraavalla kaudella hän pystyi voittamaan Formula 1:n. Australian voiton jälkeen Lewis sijoittui viidenneksi Malesiassa ja 13. sijalle Bahrainissa. Sen jälkeen hän pystyi palaamaan palkintokorokkeelle. Ratsastaja sijoittui 3., 2. ja 1. sijalle Espanjassa, Turkissa ja Monacossa. Kun Hamilton vetäytyi Grand Prix:n aikana Kanadassa ja 10. sija Ranskan vaiheilla, Hamilton pystyi voittamaan 4 palkintokoroketta, joista 2 oli kultaa, viidessä peräkkäisessä kilpailussa. Lewis sai viimeisen voittonsa mestaruuskaudella Kiinassa. 98 pisteen ansiosta britti voitti kokonaistilanteen.

Toinen ja kolmas mestaruus

Seuraavat viisi kautta eivät toimineet Lewis Hamiltonille. Hän päätti kauden kolme kertaa neljänneksi ja kahdesti viidenneksi. Vain 5 kaudella kilpailija pystyi voittamaan 13 voittoa. Vuonna 2014 Hamilton onnistui saamaan takaisin Formula 1 -tittelin.

Australian Grand Prix Lewis ei päässytloppuun asti, mutta voitti sitten 4 voittoa peräkkäin. Kuudennessa vaiheessa, joka pidettiin Monacossa, Hamiltonista tuli toinen. Kanadassa hän epäonnistui maaliin toista kertaa kaudella. Sitten oli Itävallan Grand Prix, jossa Lewis Hamilton voitti hopeamitalin. Toinen voitto saavutettiin heidän kotimaassaan Isossa-Britanniassa, jota seurasi 3 kolmas sijaa. Belgiassa britti poistui jälleen rad alta, mutta sitten hän pystyi voittamaan 6 vaihetta seitsemästä. 384 pistettä teki Hamiltonista kaksinkertaisen Formula 1 -mestaruuden.

lewis Hamilton Grand Prix

Vuotta myöhemmin hän voitti Formula 1:n toisen kerran peräkkäin 10 voitolla. Kahden kauden aikana britti on vain kerran epäonnistunut palkintokorokkeelle, jos ei oteta huomioon kilpailuja, joissa hän ei päässyt maaliin. Viime kaudella britti voitti 10 vaihetta ja sijoittui sarjataulukon toiseksi. Tänä vuonna Lewis Hamilton on 2. sijalla 4 vaiheen jälkeen.