John Higgins: elämäkerta, faktoja elämästä, valokuvia

Sisällysluettelo:

Yksi snookerin kirkkaimmista ja tunnetuimmista edustajista on John Higgins. Pelaajan elämäkerta alkoi pienestä Wishawin kylästä, jossa hän syntyi 18. toukokuuta 1975. Skotti sai kansainvälisen lisenssin ja hänestä tuli ammattipelaaja vuonna 1992.

Yhdessä toisen, yhtä merkittävän brittiläisen Ronnie O'Sullivanin kanssa hän nousi snookerin, eräänlaisen biljardipelin, maailman eliittiin. Ensimmäinen voitto tapahtui vuonna 1994, kun hän voitti Dave Haroldin finaalissa. Siitä hetkestä lähtien hänen uransa alkoi kehittyä nopeasti.

Skotlannin "velhon" ura

Uransa kaksi ensimmäistä kautta John vietti melko vaatimattomasti. Hän ilmoitti olevansa Grand Pri -turnauksessa, jossa hän voitti sensaatiomaisesti ensimmäisen sijan. Kuuluisa pelaaja ei pysähtynyt tähän ja jo seuraavalla kaudella hän voitti kaksi British Openin ja International Openin titteliä. Näiden saavutusten ansiosta skotti sai 11. sijan maailman snookerpelaajien rankingissa.

john higgins

Kausilla 1995-1996 John Higgins näytti edelleen erinomaista peliä. Hänen pokaalikokoelmaansa täydennettiin useilla muilla nimikkeillä: German Open,Kansainvälinen avoin. Hänestä tuli maailmanturnauksen neljännesfinalisti ja hän asettui luottavaisesti luokituksen toiselle riville.

Kausi 1997/98 oli skottilaisen uran menestynein. Higgins on ollut finalisti 8 ranking-turnauksessa. Nyt oli vain maailmanmestaruus, jossa hän ei ollut kuuluisa suuresta menestyksestä. Onnekas olosuhteiden yhdistelmä voi johtaa pelaajan vaalimaan unelmaan. Tehdäkseen tämän Stephen Hendryn täytyi hävitä kilpailun ensimmäisellä kierroksella ja Johnin saada haluttu palkinto. Lopulta hän selviytyi tästä tehtävästä ja sijoittui ykkössijalle.

Nouse korkealle ja putoaa nopeasti

Kausella 1998/1999 John Higgins epäonnistui puolustamaan mestaruutta. Pelaaja pysyi kuitenkin ensimmäisellä sijalla useiden suurten kilpailujen voiton ansiosta: Masters, China International, UK Snooker Championship.

Seuraava kausi oli yhtä menestyksekäs mestarin uralla. Yhdessä turnauksessa hän teki eniten pisteitä per peli. Ensimmäistä kertaa 147 pisteen maksimiero kirjattiin Nations Cupissa ja sitten Irish Masters -kilpailussa. Higgins on voittanut useita muita palkintoja Welsh Openissa ja Grand Prix'ssa.

Kausella 2000/2001 John alkoi laskea. Aluksi kaikki meni hyvin, ja hän voitti maineikkaan Mark Williamsin Britannian mestaruuden finaalissa. Grand Prix -kilpailussa hän kuitenkin lopetti osallistumisen häiden vuoksi. Nations Cup -kilpailussa hän hävisi Ronnie O'Sullivanille ja putosi maailman rankingissa kolmannelle sijalle.

Seuraavien kahden kauden huonosta suorituksesta huolimatta John Higgins onnistui pysymään viiden parhaan joukossasnookerin pelaajat.

Korkea taito – listan ensimmäinen rivi

Kanalla 2005/06 skotti palasi erinomaiseen muotoonsa. Grand Prix -turnauksessa hän voitti vakuuttavan voiton ikuisesta kilpailijastaan Ronnie O'Sullivanista. Samaan aikaan John teki useita ennätyksiä: 4 sadasosasarja ja 494 tehtyä pistettä.

snooker-pelaaja john higgins

Ison-Britannian mestaruus oli vähemmän menestynyt Higginsille. Hän hävisi 1/8-finaalissa vastustajalleen Ken Dohertylle, mutta voitti Wembley-turnauksen. M alta Cup -kilpailussa pelaaja pääsee finaaliin, mutta häviää.

Welsh Open -turnauksessa kokenut mestari häviää 1/8-finaalivaiheessa. China Open -kilpailu päättyy skotlantilaiselle lopulliseen tappioon Mark Williamsille. Hän oli yksi vuoden 2006 MM-kisojen suosikeista. Monien asiantuntijoiden yleiseksi yllätykseksi hän kuitenkin hävisi kilpailun ensimmäisellä kierroksella Mark Selbylle. Tästä huolimatta snookerpelaaja John Higgins onnistui saamaan takaisin kärkipaikan rankingissa.

Epävakaa peli, turhauttavaa faneja

Skotlannin "velhon" fanit odottivat häneltä yhtä onnistuneita suorituksia kuin edellisellä kaudella. Johannes ei kuitenkaan miellyttänyt heitä, vaan tuotti heille vain pettymyksen. Hän osallistui Northern Ireland Trophyyn, jossa hän hävisi 16-välierissä kiinalaiselle pelaajalle. Sen jälkeen hän ei onnistunut puolustamaan mestaruutta Grand Prix -kilpailussa.

Ison-Britannian mestaruuskilpailuissa Higgins osoitti korkeimman luokan ja pääsi semifinaalivaiheeseen. Hän kuitenkin hävisi tulevalle voittajalle PeterilleEbdon. Sitten kokenut mestari alkoi heiketä. Hän epäonnistui Welsh Openin ja M alta Cupin ensimmäisellä kierroksella. China Open -turnauksessa skotti pääsi 1/4-finaaliin, jossa hän hävisi vastustajalleen ja läheiselle kollegalleen Gramm Dottille.

john higginsin kuva

Arvokkaassa Sheffieldin kilpailussa John Higgins ei ollut suosikki. Siitä huolimatta hän onnistui kuntoutumaan fanien edessä ja voittamaan toisen pokaalin.

Maailmankuuluisuus – ensimmäinen vakava menestys

Vuonna 1998 skotti osallistui maailmanmestaruuskilpailuihin. Hän pääsi finaaliin ensimmäistä kertaa urallaan ja nappasi voiton nuorelta ja lupaav alta Mark Selbyltä. Englantilainen karsiutui ja osoitti korkeatasoista peliä. Hänen vastustajansa osoitti kuitenkin todellista taitoa ja voittotahtoa. Tämän seurauksena "velho" juhli menestystä.

Hänestä tuli ensimmäinen mestari vuonna 1998, ollessaan vain 23-vuotias, ennen kahta tässä indikaattorissa loistavaa pelaajaa, Williamsia ja O'Sullivania. 9 vuoden jälkeen hän voitti toisen maailmanmestaruuden.

MBE John Higgins

Vuonna 2007 Brittiläisen imperiumin ritarikunnan jäsenen kunnianimen h altija John Higgins myönsi haastattelussaan, että tästä tapahtumasta tuli yksi hänen elämänsä tärkeimmistä, lapsen syntymän jälkeen. Seuraava kausi oli yhtä onnistunut kokeneelle pelaajalle. Hän voitti Grand Prix -kilpailun ja sai kolmannen mestaruutensa. Snookerin pelaajien rankingissa hän sijoittui 4. sijalle, ja vuotta myöhemmin hänestä tuli sen johtaja.

lahjussyytökset

Huhtikuussa 2010 skotlantilainen pelaaja osallistui liiketapaamiseen managerinsa kanssa. Eräs vaikutusv altainen liikemies ehdotti, että Higgins ja Mooney järjestäisivät sarjan snooker-otteluita sopimusperusteisesti.

Silloin kolminkertainen maailmanmestaruuden h altija päätti hyväksyä houkuttelevan tarjouksen ja pelata kiinteän pelin. Tämän seurauksena John joutui myöntämään useissa kehyksissä. Lahjuksen kokonaismäärä oli noin 400 000 dollaria.

Higgins on suljettu snookerkilpailuista sisäisen tutkinnan seurauksena. Kokenut skotti päätti kuitenkin kiistää syytökset sanomalla, että hän ei ollut koskaan tietoisesti ohittanut koko ammattiuransa aikana.

Riippumattoman tuomioistuimen päätöksen mukaan pelaajalle määrättiin rahallinen sakko ja kuuden kuukauden pelikielto, ja hänen managerinsa määrättiin elinikäiseen snookerkieltoon.

Palaa peliin

Palautettuaan pelikiellostaan John voitti useita turnauksia. Kaksi niistä on arvostetuimpia: Britannian mestaruus ja maailmanmestaruus. Skotti osoitti edelleen korkeatasoista snookerpeliä. John Higgins, jonka elämäkerta on suora todiste hänen lahjakkuudestaan, "onnistui" voittamaan myös ETPC-5:ssä. ETPC-6 ei ollut hänelle niin menestynyt. Hän pääsi finaaliin, mutta hävisi tulevalle mestarille Michael Holtille.

Ison-Britannian mestaruus John piti korkealla tasolla ja tapasi finaalissa Mark Williamsin. Kokouksen aikana pelaaja oli heikompi pisteillä 2:7 ja 5:9. Kovimmassa taistelussa kuitenkinHiggins onnistui voittamaan. Tämä titteli oli hänen uransa kolmas.

john higginsin elämäkerta

Helmikuun Welsh Openissa hän pääsi finaaliin ja sai toisen pokaalin voittaen Stephen Maguiren kokonaistuloksella 9:6. Seuraavassa kuussa skotti voitti myös Hainan Classicin.

Elämä snookerin ulkopuolella

Jopa nelinkertaisella maailmanmestarilla John Higginsillä on oikeus yksityisyyteen. Vuonna 2000 hän solmi virallisen avioliiton rakkaan Denisen kanssa. Vuosien varrella heillä oli kolme lasta: tyttö Claudia, pojat Oliver ja Pierce. Lisäksi hän yrittää aina käydä Celtic-suosikkijoukkueensa jalkapallo-otteluissa.

nelinkertainen maailmanmestari john higgins

Vuonna 2006, hävittyään M alta Cupin finaalin, John heitettiin ulos koneesta äärimmäisen päihtymyksen vuoksi. Valmistautuessaan seuraavaan turnaukseen ja Cruciblen maailmankuuluisuuteen pelaaja onnistui kuitenkin lopettamaan alkoholin käytön.

Vuonna 2011 Higginsillä oli suuri tragedia. Hänen isänsä kuoli syöpään. Hän seurasi melkein aina poikaansa kaikkiin maailmanturnauksiin.

Ensimmäinen sija rankingissa, voitto Britannian mestaruudesta

Vuotuisessa brittiturnauksessa skotti tapasi finaalissa Mark Williamsin. John Higgins (kuvassa alla) oli päättänyt voittaa.

Ratkaisevassa ottelussa walesilainen osoitti matalaa pelitasoa. Semifinaalissa hän osoitti luonnetta ja voittotahtoa. Finaali oli kuitenkin hänelle erittäin epäonnistunut. Kokonaispisteet olivat 9-5, kun skotti kääntyi voittamaan 22 palkintoa uransa aikana ammattilaispelaajana. Hän on yksi mahtavimmista, jotka ovat voittaneet Yhdistyneen kuningaskunnan mestaruuden yli kahdesti.

John Higgins ilahduttaa edelleen fanejaan lahjakkaalla pelillä. Pienestä laskusta huolimatta hän osoittaa edelleen korkeaa taitotasoa. Tällä hetkellä hän on maailman rankingin kuudentena rivillä. Skotlantilainen Wishawin "velho" on ikuisesti tullut suositun pelin historiaan.