Sveitsiläinen tennispelaaja Schnyder Patti: elämäkerta, urheiluura, henkilökohtainen elämä

Sisällysluettelo:

Patti Schnyder, jonka elämäkerta esitetään tässä artikkelissa, on yksi kuuluisimmista sveitsiläisistä tennispelaajista. Urheiluuransa aikana hänestä tuli monien arvostettujen turnausten voittaja.

Ensimmäisiä menestyksiä suuressa urheilussa

Schnyder Patti syntyi joulukuussa 1978 Baselissa. 14-vuotiaana sveitsiläinen tennispelaaja osallistui ensimmäistä kertaa ITF-turnaukseen. Vuonna 1994 Patti Schnyder alkoi jatkuvasti osallistua ammattilaiskilpailuihin ja pääsi jopa planeetan parhaan tennispelaajan TOP-100 joukkoon.

1995 toi urheilijalle ensimmäiset vakavat saavutukset. Toukokuun 14. päivänä hän pääsi finaaliin Slovakian Nitrassa ITF-turnauksessa, jossa hän voitti itsevarmasti chileläisen Barbara Castron kolmessa erässä. Viikkoa myöhemmin Schnider Patti voitti samanlaisen kilpailun Presovissa. Tällä kertaa hän ei jättänyt mahdollisuutta tšekkiläiselle Jana Ondrousoveille (6:0, 6:1).

Patty schniderin elämäkerta

Kuukausi myöhemmin kotimaassaan Sveitsissä tennispelaaja voitti seuraavan ITF-turnauksen Courellassa, ja syyskuussa hän pääsi finaaliin Ateenassa. Samana vuonna Schnyder debytoi Zürichissä WTA:n suojeluksessa. Onnistuneiden suoritusten ansiosta hän päätti kauden 152:een arvosanassa.

BVuonna 1996 Patti Schnider, jolle tenniksestä oli tullut paitsi harrastus, myös tapa ansaita paljon rahaa, jatkoi aktiivisesti kilpailemista kansainvälisissä kilpailuissa. Hän onnistui pääsemään ITF-turnauksen finaaliin Espanjan Murciassa huhtikuussa. Syyskuussa hän toisti tämän tuloksen Bratislavassa. Viikkoa myöhemmin urheilija pääsi ensimmäistä kertaa urallaan Karlovy Varyn (Tšekki) WTA-turnauksen finaaliin, jossa hän hävisi kolmessa erässä belgialaiselle Ruksandra Dragomirille.

Samana vuonna Schnyder Pattista tuli osallistuja Atlantan olympialaisiin, joissa hän suoritti esityksensä ensimmäisellä kierroksella. Hän teki myös Grand Slam -debyyttinsä. Australian avointen avoimissa 18-vuotias urheilija ei päässyt karsintaan, mutta hän onnistui murtautumaan Lontoon ja Pariisin kilpailujen pääsarjaan. Schnyderin korkein sijoitus vuonna 1996 oli kaksinpelissä 58.

Liity maailman tenniseliittiin

Vuonna 1997 Australian avointen kentillä Patty Schnyder loi pienen sensaation, kun hän onnistui murtautumaan kilpailun neljännelle kierrokselle. Lisäksi hän voitti avausottelussa kahdeksanneksi sijaisen Iva Majorlin. Useissa turnauksissa menestyksekkäästi esiintynyt tennispelaaja nousi kauden loppuun mennessä maailman rankingissa sijalle 26.

patty schnider tennis

Seuraava vuosi oli yksi Schnyderin koko uran menestyneimmistä. Hän aloitti kauden voitolla Australian Hobartin WTA-turnauksessa, ja kuukautta myöhemmin Hannoverin vastaavien kilpailujen finaalissa hän voitti tsekkiläisen Jan Novotnan kolmessa erässä. Toukokuussa Pattilla ei ollut vertaa Madridin savikentillä, ja vuonnaHeinäkuu - itäv altalainen Maria-Linkowitz ja italialainen Palermo.

Esitykset nelinpelissä olivat yhtä onnistuneita. Duetossa itäv altalaisen Barbara Schettin kanssa Schnider voitti WTA-turnauksen Hampurissa ja pääsi myös finaaliin Palermossa ja Amelia Islandissa.

Ei ilman menestystä Grand Slam -turnauksissa. Rolland Garrosin ja US Openin kentillä Patti Schnyder pääsi puolivälieriin. Tämä antoi hänelle oikeuden osallistua Grand Slam Cupiin. Tässä turnauksessa hän voitti semifinaalissa silloisen maailmanlistan Martina Hingisin, mutta hävisi ratkaisevassa ottelussa kuuluisalle Venus Williamsille.

Elokuussa 1998 urheilija saavutti ennätyksensä 11. sijansa kaksinpelin maailmanlistalla sekä 29. sijansa nelinpelissä.

Sveitsiläisen tennispelaajan uran loistavan kauden jälkeen tuli taantuma. Seuraavien kolmen vuoden aikana Schnyder voitti kaksi WTA-turnausta Gold Coastissa (Australia) ja Pattayassa (Thaimaa) ja pääsi myös useita kertoja finaaliin sekä kaksinpelissä että nelinpelissä. Grand Slam -turnauksissa Patty ei ole koskaan päässyt neljännen kierroksen ohi.

Tähden paluu

Vuodesta 2002 lähtien Schneider Patti alkoi saada takaisin asemaansa maailman urheilutähtenä. Voitettuaan superturnauksen finaalin Charlestonissa ja WTA-turnauksen Zürichissä, sveitsiläinen onnistui jälleen murtautumaan Top 20:een.

Patty Schnider saavutuksia

Schnyder oli hiljalleen toipumassa ja ilmoitti jälleen äänekkäästi olevansa vuonna 2005. Hän voitti kaksi WTA-turnausta ja pääsi finaaliin kolmessa muussa. Tällä kaudella Patti ensimmäistä kertaa urallaanpääsi Top 10:een osoitteessa 7.

Seuraavana vuonna Schnyder ei voittanut yhtäkään arvostettua turnausta, mutta jatkuva pääsy finaaliin ja välieriin antoi hänelle mahdollisuuden säilyttää paikkansa planeetan kymmenen parhaan tennispelaajan joukossa

Pelaajauran loppu

Kahden loistavan kauden jälkeen Patty Schnyder jatkoi säännöllisesti pääsyä turnauksen finaaliin, mutta näin tapahtui yhä harvemmin. Grand Slam -turnauksissa hän ei koskaan onnistunut menemään kaksinpelissä neljättä kierrosta pidemmälle ja nelinpelissä neljännesfinaalia pidemmälle.

Vuonna 2010 Schnyder alkoi etsiä vammoja: ensin oli ongelmia jaloissa ja sitten akillesjänteessä. Toukokuussa 2011 Patti päätti lopettaa pelaajauransa.

Neljä vuotta myöhemmin Schnyder palasi ITF-turnauksiin onnistuessaan voittamaan ne kahdesti kahden kauden aikana.

Esityksiä Sveitsin maajoukkueessa

patty schnider

18-vuotias Patty Schnyder, jonka saavutukset tuolloin puhuivat hänen puolestaan, kutsuttiin ensimmäisen kerran puolustamaan maansa kunniaa Fed Cupissa vuonna 1996. Hän voitti kuusi voittoa seitsemässä ottelussa, ja hän auttoi nostamaan Sveitsin maailman toiseksi ryhmään.

Vuotta myöhemmin Schnyder voitti yhdessä Martina Hingisin kanssa Slovakian dueton Gabshudova-Zrubakovan ratkaisevassa ottelussa ja osallistui sitten Argentiinan joukkueen tappioon. Tämän ansiosta Sveitsin joukkue pääsi eliittidivisioonaan.

Vuonna 1998 Schnyder ja Hingis loivat pienen ihmeen voitoillaan Fed Cupissa ja toivat heidän joukkueensa finaaliin, jossa he hävisivät Espanjalle.