Maailman suosituin ralli. Dakar toivottaa voittajat tervetulleiksi

Sisällysluettelo:

Rally on yksi suosituimmista nykyaikaisen kilpailun tyypeistä. Se on erittäin näyttävä ja siksi mielenkiintoinen miljoonille katsojille ympäri maailmaa. Kaikenlaisten mestaruuskilpailujen joukossa reitti "Pariisi-Dakar" on erityinen. Tämä kilpailu erottuu muista. Miksi se houkuttelee faneja ja osallistujia niin paljon? Tätä käsitellään tässä artikkelissa.

Kuuluisen automaratonin historia

Pariisi-Dakar-ralli on ajettu vuoden 1978 lopusta lähtien. Tällaisen reitin idean kirjoittaja oli ranskalainen moottoripyöräkilpailija T. Sabin. Vuonna 1977 hän eksyi Libyan autiomaassa Abidjan-Nizzan kilpailun aikana. Useiden päivien vaeltamisen jälkeen ilman ruokaa ja vettä paimentolaiset löysivät moottoripyöräilijän, joka pelasti hänet. Kaikista onnettomuuksista huolimatta aavikko teki Sabiniin lähtemättömän vaikutuksen, jonka hän halusi jakaa koko maailman kanssa. Juuri tämä idea inspiroi ajajaa luomaan tähän mennessä suosituimman rallin reitin. Dakarin piti Thierry Sabinen suunnitelman mukaan olla kilpailun loppupiste ja Pariisin lähtöpiste.

dakar-ralli
dakar-ralli

Rallin alkuperäinen reitti kulki Pohjois-Afrikan, Algerian, läpi, mutta vaikean poliittisen tilanteen ja tässä osav altiossa lisääntyneiden levottomuuksien vuoksi kilpailuun hyväksyttiin toinen maa, Marokko. Joskus osa tapaa, jolla osallistujat selviävät Libyan läpi.

Kisa oli aluksi yksi maailmancupin vaiheista. Kilpailusäännöt aiheuttivat kuitenkin paljon keskustelua, minkä seurauksena ralli päätettiin jättää MM-sarjan kokonaisarvostelujen ulkopuolelle ja tehdä siitä autonominen.

On mielenkiintoista, että kilpailuun osallistui koko sen historian ajan ammattikilpakuljettajien lisäksi myös monet rocktähdet, muiden alojen kuuluisat urheilijat (alppihiihtäjät, kiipeilijät, purjehtijat ja muut).

Rallisäännöt

Osallistuaksesi tähän kilpailuun sinun tulee tuntea rallin säännöt. Dakar on reitin lopullinen kohde. Kilpailu alkaa Pariisista. Kilpailu kestää kolme viikkoa ja sen pituus on noin 10 000 km. Kilpailijat saavat osallistua paitsi erikoisralliautoihin, myös autoihin sekä kuorma-autoihin ja moottoripyöriin. Jokaiselle kuljetusmuodolle on oma tili. Osallistujamäärät voivat olla ammattikilpailijoiden lisäksi myös amatöörejä, joita on yleensä noin 80 % hakijoiden kokonaismäärästä.

ralli pariisi dakar

Kuten edellä mainittiin, maailmancupin sijoitukset eivät sisällä tätä rallia. Dakar on viimeinen kaupunki ratsastajien tiellä, jossa voittajat selvitetään. vartentullaksesi kilpailun mestariksi, sinun tarvitsee vain ohittaa kilpailijasi tässä automaratonissa, toisin kuin maailmancupissa, jossa osallistujat saavat jokaisesta kilpailusta pisteitä, jotka lasketaan yhteen kauden lopussa.

Rallin voittajat

kamaz dakar ralli

2000-luvun alkuun asti Stefan Petransel oli Pariisi-Dakar-rallin voittoennätyksen h altija, joka voitti tämän automaratonin kuusi kertaa kymmenen osallistumisvuoden aikana.

2001 oli vedenjakaja sekä kilpailusääntöjen että voittajien kann alta. Kilpailun sääntöihin tehtyjen muutosten mukaisesti joukkue ei voinut tuoda mukanaan varusteita, jotka vian sattuessa korjaavat ongelman. Kuljettajan ja navigaattorin oli suoritettava kaikki korjaukset. Samana vuonna nainen, Jutta Kleinschmidt, voitti rallin ensimmäistä kertaa.

Venäläisistä kuorma-autoista on tullut Pariisi-Dakar-rallin todellisia voittajia. KamAZ-master, erinomainen venäläinen joukkue, on voittanut maratonin monta kertaa. Viime vuosina hän on jatkanut johtoasemaansa ja voittanut säännöllisesti suuria kansainvälisiä kilpailuja.

Tiimi "KAMAZ-master"

ralli pariisi dakar kamaz

Dakar-rallin historiassa venäläinen joukkue on voittanut tämän arvostetun maratonin 13 kertaa. Vuonna 2015 Bolivian, Argentiinan ja Chilen alueella järjestetyn rallin voitti ensimmäistä kertaa pilotti Airat Mardeev kuorma-autojen luokassa. Kilpailun viimeisessä vaiheessa hän onnistui irtautumaan takaa-ajoistaan ja ohitti lopulta lähimmät kilpailijansa,muun muassa joukkuetoverit, 14 ja 51 minuuttia (2. sija - Nikolaev, 3. sija - Karginov).

Siksi venäläiset lentäjät osoittivat jälleen, minkä arvoinen KamAZ-auto on. Ralli "Dakar" vuodesta toiseen kuorma-autojen sijoituksissa alistuu hänelle.